5 billige indexfond

Ønsker du å komme i gang med fondsparing? I så fall kan investeringer i et indexfond være en god idé, ettersom det koster lite å komme i gang med sparing i et slikt fond, samtidig som mulighetene for avkastning er god. Risikoen er mindre enn i andre typer fond, så det er helt klart en metode å anbefale for deg som er nybegynner innen fondsparing. Her anbefaler vi fem billige indexfond du kan investere i.

KLP Indexfond

KLP sine indexfond er blant de mest populære i landet, og kanskje alene en god grunn til å bytte bankforbindelse. Her kan du velge mellom hele syv forskjellige indexfond, med investeringer både globalt, nordisk og på europeisk basis. Forvaltningskostnadene på disse fondene varierer fra lave 0,20 til 0,30 prosent, og er altså blant de billigste du kommer til å finne på det norske markedet.

Alfred Berg Indeks

Alfred Berg-fondene er spesielt populære for de som ønsker å investere penger. Dette fordi de fleste fondene her krever nokså store minsteinnskudd. Indeksfondet er dog noe for folk flest, og med et maksimum forvaltningshonorar på lave 0,09 prosent er dette helt klart et fond å anbefale hva prisen angår. Disse fondene har også historisk god avkastning, og kan være midt i blinken for din første investering i et indexfond.

DNB Indeksfond

Den Norske Bank tilbyr naturligvis sparing i indeksfond til sine kunder. Her kan du velge mellom to ulike fond, der man enten følger den norske børsen Oslo Børs, eller investerer i Europa og følger MSCI World-børsen. Forvaltningshonoraret på begge børsene ligger på lave 0,3 prosent, og er følgelig konkurransedyktige på pris. Her har man heller ingen gebyrer på kjøp og salg av sine eiendeler i fondene.

Storebrand Indeks

Er du kunde i Storebrand, så kan deres indeksfond være lurt å spare i. Også her ligger forvaltningshonoraret på 0,30 prosent, som er konkurransedyktig opp mot de andre fondene vi nevner her. Dette fondet investerer i «opp- og fremoverlente» land som Kina, India og Brasil. Følgelig er det et billig og bra fond for deg som vil satse på det internasjonale markedet.

Handelsbanken Europafond Index

Med et forvaltningsgebyr på 0,40 prosent er Handelsbanken sitt indeksfond et av de dyrere, men ikke nødvendigvis dårligere av den grunn. Dette fondet følger referanseindeksen MSCI (den europeiske børsen) og investerer i ulike selskaper rundt om i Europa. Et godt alternativ for deg som vil sette sparepengene dine på det europeiske markedet.

Navigation