Fire studentlån når økonomien er trang

Er du student eller har studert tidligere, så har du nesten garantert opplevd at økonomien kan være trang til tider. Det er ikke alle som får mye hjelp «hjemmefra», og studiestøtten fra staten holder knapt til å dekke husleia for mange. En løsning kan da være å låne litt penger for å klare seg bedre i studenttiden, også betaler man tilbake når studiene er over og man har mer tid til jobb.

Eventuelt kan man jobbe om sommeren, og da betale tilbake de lånte pengene. Og hvis man ordner seg et billig studentlån/forbrukslån, så behøver heller ikke vilkårene være så dårlige. Her skal vi se på fire anbefalte lån for studenter.

Lendo

Når man skal finne det billigste lånet, så er man nødt til å sammenligne priser. Men hvorfor gjøre dette selv når en gruppe eksperter kan gjøre det for deg? Det er nettopp dette Lendo er – en tjeneste som formidler søknaden din til flere banker og sammenligner lånetilbud og priser.

For din del betyr det at du selv kan velge og vrake blant lånetilbudene, slik at du er sikret det billigste forbrukslånet. Når man er student vil man naturligvis spare der det spares kan, og heller bruke pengene på moro (og overlevelse) fremfor renter og gebyrer. Lendo er derfor et av de beste alternativene for deg som søker et studentlån.

Opp Finans

Opp Finans fra Gjensidige er et annet alternativ for studenter. Dette er et «rent forbrukslån», her søker du altså kun direkte til banken om å få låne. Fordeler med dette lånet er at man ikke må ha sikkerhet for å søke, noe som helt sikkert er optimalt for de fleste studenter.

Du kan også bruke lånepengene på akkurat hva du vil. Det vil si at du prioriterer selv om pengene skal gå til husleie, eller fyll og fanteri. Banken kommer uansett ikke til å spørre. Om det er verdt å betale renter og gebyrer i noen måneder fremover for det sistnevnte blir uansett opp til enhver å selv vurdere …

Bank Norwegian

Du har helt sikkert hørt om Bank Norwegian, enten du er student eller ei. De siste årene har flyselskapet gjort millionbutikk ved å tilby lån og kredittkort gjennom sitt underselskap. Her kan du få et godt forbrukslån uten sikkerhet allerede fra du er 18 år gammel, så dette lånet passer bra selv for de yngste studentene.

Banken har også «rekorden» gjennom at de tilbyr det høyeste mulige forbrukslånet i landet – på hele 600 00 kroner. Det er nok ikke aktuelt som studentlån, men det er i alle fall bevis på at banken er en seriøs aktør i bransjen som satser stort.

Skandiabanken

Et av de beste alternativene for deg som student vil være å søke forbrukslån i Skandiabanken. Her er man da nødt til å være kunde for å søke lån, men mange studenter er nok dette fra før av da banken er gebyrfri. Skandiabanken har flere år på rad blitt kåret til landets rimeligste bank for forbrukslån, så her er det helt klart penger å spare.

Ulempen er at banken nok er noe strengere enn flere av de overnevnte bankene, så hvis man er student med lav inntekt, så er det ikke sikkert at man får noe forbrukslån her. Da må man klare seg med studielånet, eller sjekke mulighetene i de andre bankene vi nevner i denne artikkelen.

Navigation