Bank Norwegian

Bank Norwegian har på sine snart ti år på markedet, etablert seg som en av de største aktørene innen usikret forbrukslån. Selskapet er et heleid datterselskap av Norwegian Finans Holding ASA, som også driver tilsvarende bankvirksomhet i de andre nordiske landene. Norwegian Air er største eier i Norwegian Finans Holding, med en eierpost på 20%.

Fordeler med Bank Norwegian

Bank Norwegians tilbyr både forbrukslån og kredittkort, i tillegg til sparekonto og muligheten for å betale regninger via nettbank. Deres tette bånd til flyselskapet Norwegian, gjør at deres kredittkort er attraktivt hvis du flyr en del med Norwegian. Gjennom deres fordelsprogram Norwegian Reward, kan du opptjene såkalte CashPoints på alle kjøp du gjør med kredittkortet. Du opptjener i utgangspunktet 1% av kjøpssummen i CashPoint, men på kjøp av flybilletter med Norwegian opptjener du 5% på lavprisbilletter og hele 20% på fullpris-billetter (eksklusiv skatter og avgifter, og bare på dine egne flybilletter). CashPoints kan du bruke til å betale for nye flyreiser med Norwegian, der ett CashPoint tilsvarer en norsk krone.

På forbrukslånssiden tilbyr Bank Norwegian usikret lån fra 5.000kr. Og helt opp til en halv million kroner, hvilket er blant de høyeste på det norske markedet idag. Nominell rente starter på 8,99% men avgjøres individuelt, basert på lånebeløp og søkers økonomiske situasjon.

Opprettelsesgebyret på forbrukslån varierer med lånets størrelse, fra 0kr. På lån under 15.000kr. Til 950kr. På de største lånene, over 25.000kr. Dette sammen med en av markedets rimeligste termingebyrer, på bare 30kr. gjør at Bank Norwegian kommer ekstra fordelaktig ut på forbrukslån på mindre enn 15.000kr.

Bank Norwegian tilbyr fire ulike former for forbrukslån; Det typiske lånet der du kan bruke pengene til hva du vil, et lån spesialtilpasset dem som ønsker å refinansiere andre forbrukslån og kredittkortgjeld, et lån for dem som skal pusse opp, og sist men ikke minst, et eget lån til kjøp av båt.

Som flere andre banker, tilbyr Bank Norwegian behandling av søknaden om forbrukslån eller kredittkort på dagen, så lenge du signerer låneavtalen med BankID. Ved forbrukslån vil pengene normalt være tilgjengelig på konto neste arbeidsdag. Har du søkt om kredittkort kan det ta opp mot en uke før du mottar kortet i posten.

Ulemper med Bank Norwegian

Bank Norwegian har et av de beste tilbudene innen usikret forbrukslån i Norge per idag, men et minus er at de ikke tilbyr noen form for avdragsfrihet. Mange banker gir deg muligheten for å utsette betalingen i en eller to måneder i løpet av året, hvis du ikke er på etterskudd med betalingen av lånet elles. Bank Norwegian tilbyr desverre ikke en slik mulighet og krever månedlige avdrag i hele lånets løpetid.

Krav for å få forbrukslån gjennom Bank Norwegian

Som en av få tilbydere av forbrukslån på det norske markedet, tilbyr Bank Norwegian lån for personer med en alder helt ned til 18 år. Det er et krav at du har en registrert liknet inntekt, men det er ikke noe minimumsbeløp på denne. Bank Norwegian vil gjøre en individuell kredittvurdering av hver enkel søker, og ut fra dette avgjøre om det omsøkte lånet kan innvilges, basert på søkers personlige økonomiske situasjon. Som hos de fleste andre banker, gir Bank Norwegian ikke usikret forbrukslån til personer med betalingsanmerkninger.

Navigation